Noa dark

De ledikanten van Auping

Redelijk vaak merk ik in de winkel dat klanten niet weten wat een ledikant is. Vandaag heb ik het even opgezocht op wikipedia, maar ook wiki weet het niet 😉 Een ledikant is een op zichzelf staand meubel waarin je bedbodem komt. Een ledikant kan van hout zijn, maar ook van metaal en zelfs gestoffeerd. Persoonlijk vind ik dat een mooie pootset onder een bedbodem, met een hoofdbord aan die bodem -zoals het Auping Original bedmodel en de M line Multi Motion –  óók een ledikant mag heten!

Een van mijn favoriete leveranciers van ledikanten is absoluut Auping. De ledikanten van deze fabrikant uit Deventer zijn niet alleen mooi om te zien, ze zijn degelijk en zitten technisch echt goed in elkaar. Niet voor niets hebben ze al vaak prijzen gewonnen. Auping ledikanten hebben inmiddels een lange geschiedenis: een smid in Deventer, Johannes Auping, komt in contact met het Sint Geertruiden Gasthuis. De directeur vraagt hem een bed te ontwikkelen dat hygiënischer is dan de huidige bedden. Johannes bedenkt de spiraalbodem en deze is nog steeds de basis van alle Auping ledikanten.

Auping ledikanten

De Auping Auronde is in 1973 ontworpen door Frans de la Haye en is al jaren het meest succesvolle bedontwerp van Nederland. De bekende ontwerper gelooft dat het bed het ultieme thuisgevoel vertegenwoordigt. De enige plaats waar we totale gelukzaligheid en veiligheid kunnen ervaren. Hij vindt dat technologie, functionaliteit en design naadloos op elkaar moeten aansluiten. Alleen dan is er een product met eeuwige waarde; een designklassieker. De Auping Auronde is zo’n designklassieker, maar wel een klassieker die met z’n tijd meegaat.

nieuwe auping Auronde NATURAL OAk de nieuwe Auping Auronde Auping Auronde Midnight Black

 

De Auping Essential staat voor de essentie van een bed: geborgenheid geven, comfort bieden en zorgen dat u uitgerust wakker wordt. Het gevoel van luxe en design, als middelpunt van uw slaapkamerinterieur, want de Auping Essential is een design statement dat de essentie van slapen belichaamt. Het Duitse designbureau Köhler Wilms heeft getekend voor het ontwerp van de Auping Essential. Met dit comfortabele, tijdloze en stijlvolle ledikant gaat Auping terug naar de basis van het slapen.

 

 

De Auping Original is een compleet bed met een functioneel, krachtig en kwalitatief ontwerp. De perfecte basis in een slaapkamer waar andere meubels met zorg gekozen zijn. Of het nu geplaatst wordt in een drukke, design of klassieke slaapkamer. De Original is de perfecte basis en kan altijd goed gecombineerd worden.

 

De Auping Royal is het paradepaardje van Auping. Het is een modern bed met een uniek ontwerp, dankzij de gebogen poten en de combinatie van verschillende kleuren en materialen. Het ontwerp is volledig naar wens te personaliseren. De rondingen in het frame en de poten geven de Auping Royal een zachte uitstraling.

Auping Royal Sparkling Bronze Auping Royal

 

Auping Noa is het nieuwste bed van Auping. Noa betekent rust, troost en geborgenheid. Dit ledikant is ontworpen door de Deense designer Eva Harlou en zij zegt er zelf over: “Ik zie het bed als een meubelstuk, dat moet van alle kanten mooi zijn zodat het midden in een ruimte kan staan, als een oase van rust, waar je heerlijk kunt wegdromen. Door het tijdloze ontwerp gaat het nooit uit de mode en wordt het bed met de dag mooier.”

Deel dit bericht via:

Twitter
Facebook
LinkedIn

Gerelateerde blogs

showroommodellen

Tot 50% korting

sale