Privacybeleid en cookiebeleid

Dit privacybeleid beschrijft de persoonsgegevens die worden verzameld en verwerkt wanneer je gebruik maakt van de diensten van de Droomfabriek. Er wordt tevens uitgelegd hoe je persoonsgegevens gebruikt, gedeeld en beschermd worden, welke keuzes je hebt met betrekking tot je persoonsgegevens en hoe je contact met ons kunt opnemen.

Vooraf willen wij je vast mededelen dat de Droomfabriek geen gekke dingen doet met jouw gegevens. Wij nemen privacy uiterst serieus. Dit zijn onze vijf privacybeloften aan jou:

  • We zorgen er altijd voor dat je persoonsgegevens worden gebruikt in overeenstemming met de toepasselijke wetgeving inzake gegevensbescherming.
  • We zijn altijd transparant over de manier waarop we je persoonsgegevens gebruiken. Dit houdt onder meer in dat we je informeren over de informatie die we verzamelen, wat we ermee doen, met wie we deze uitwisselen en met wie je contact kunt opnemen als je vragen hebt.
  • We nemen altijd alle redelijke voorzorgsmaatregelen om je persoonsgegevens te beschermen en ervoor te zorgen dat onbevoegden er geen toegang toe hebben.
  • We beantwoorden vragen over de verwerking van je persoonsgegevens altijd zonder onnodige vertraging.
  • We bieden je altijd simpele mogelijkheden om ‘STOP’ te zeggen indien je niet meer blij bent met onze marketingberichten.

Wie is de beheerder van je persoonsgegevens?
Van der Klugt Bed & Interieur VOF is de beheerder van de persoonsgegevens die je ons verstrekt en is verantwoordelijk voor je persoonsgegevens krachtens het toepasselijke recht inzake gegevensbescherming.
van der Klugt Bed & Interieur VOF
Hoge Rijndijk 278
2314 AL  LEIDEN
info@droomfabriek.com

Welk persoonsgegevens verzamelen we en wanneer?
Wij vragen je bepaalde persoonsgegevens te delen om je de producten en diensten waar je ons om verzoekt te kunnen leveren. Dit is het geval wanneer je :

  • aankopen doet in de winkel
    wanneer wij een artikel voor je moeten bestellen, en je komt het later bij ons ophalen: naam, telefoonnummer en/of mailadres
    wanneer wij een artikel voor je bestellen en wij komen het later bij je afleveren (en monteren), naam, adres, postcode, plaats, telefoonnummer en mailadres, en indien van toepassing het afleveradres.
  • aankopen doet in de webwinkel
    naam, adres, postcode, plaats, telefoonnummer en mailadres, en indien van toepassing het afleveradres.
  • contact opneemt met ons via email of telefoon
    naam, email en alle andere gegevens die van toepassing zijn
  • je inschrijft voor de nieuwsbrief
    mailadres
  • gebruik maakt van onze site
    zie hiervoor ‘cookies en pixel tags

Waarom en hoe gebruiken we je persoonsgegevens?
Wij gebruiken je persoonsgegevens om de producten en diensten die je vraagt te kunnen leveren. Wanneer je :

  • aankopen doet in de(web)winkel
    Wanneer je iets bij ons koopt in de (web)winkel, zullen wij je gegevens gebruiken om het product bij je te kunnen leveren.
  • contact met ons opneemt via email of telefoon
    Wanneer je contact met ons opneemt, zullen wij gegevens over je, zoals aankoopgegevens, gebruiken om je te helpen een vraag te beantwoorden of een probleem op te lossen.
  • je inschrijft voor de nieuwsbrief
    Wanneer je  daarvoor toestemming geeft, sturen wij je marketingberichten en nieuws over de producten, diensten, evenementen en andere promoties via de nieuwbrief.

Registratie van je persoonsgegevens
Wij registreren bepaalde gegevens van je, maar hoe we dat doen, verschilt per geval. Wanneer je:

  • aankopen doet in de winkel
    worden al je benodigde gegevens opgeschreven op de orderbon. Een kopie hiervan (de blauwe bon) bewaren wij op kantoor. Bij grote aankopen ontvang je tijdens of na aflevering ook een digitale factuur. De digitale facturen (in Word) worden bewaard op kantoor
  • aankopen doet in de webwinkel
    worden al je benodigde gegevens digitaal opgeslagen bij een Nederlandse server. Bij grote aankopen ontvang je na aflevering ook een digitale factuur. De digitale facturen (in Word) worden bewaard op kantoor.
  • contact opneemt met ons via email of telefoon
    bewaren wij je gegevens in het emailprogramma, en/of in een papieren dossier: je naam, email en alle andere gegevens die van toepassing zijn
  • je inschrijft voor de nieuwsbrief
    bewaren wij je emailadres in Mailchimp.

Bewaring van je persoonsgegevens
Je persoonsgegevens worden bewaard zolang als nodig is om de doeleinden uit te voeren. Wanneer je:

  • aankopen doet in de winkel
    wordt de blauwe bon altijd bewaard op kantoor, zodat je bij ons altijd op kunt vragen wat je voorheen gekocht hebt. Zeker bij de aanschaf van nieuwe matrassen op een in het verleden gekocht bed, blijkt het vaak handig om dit terug te kunnen zoeken. De digitale facturen (bij grote aankopen) worden ook om deze reden altijd bewaard.
  • aankopen doet in de webwinkel
    wordt de digitale factuur altijd bewaard op kantoor, zodat je bij ons altijd op kunt vragen wat je voorheen gekocht hebt. Zeker bij de aanschaf van nieuwe matrassen op een in het verleden gekocht bed, blijkt het vaak handig om dit terug te kunnen zoeken.
  • contact opneemt met ons via email of telefoon
    bewaren wij je gegevens totdat het is afgehandeld.
  • je inschrijft voor de nieuwsbrief
    bewaren wij je emailadres in Mailchimp, totdat je je weer afmeldt.

Delen van je persoonsgegevens

  • Wij delen je gegevens (indien nodig) met het bedrijf dat voor ons bij je bezorgt en monteert. Wij hebben met hen een verwerkersovereenkomst gesloten, waarin zij verplicht zijn passende technische en organisatorische maatregelen te nemen om je persoonsgegevens te beschermen.
  • Wij delen je gegevens met derden voor zover dit echt noodzakelijk is om te voldoen aan een verzoek van de overheid of een gerechtelijk bevel.
  • Wij delen je gegevens met elke andere derde wanneer jij dat aan ons vraagt.

Je rechten met betrekking tot je persoonsgegevens
Je hebt het recht om:

  • toegang tot je gegevens te krijgen
  • een kopie van je gegevens te krijgen
  • je gegevens te corrigeren
  • je gegevens te wissen

Indien je een kopie van je persoonsgegevens wilt aanvragen of een van je andere rechten wenst uit te oefenen, kun je even bij ons langs komen in de winkel of contact met ons opnemen via info@droomfabriek.com

Afmelden voor de nieuwsbrief
Als je onze nieuwsbrief ontvangt, kun je je afmelden door te klikken op de afmeldingslink of de afmeldingsinstructies op te volgen die in het bericht staan. Je kunt dit ook melden via info@droomfabriek.com

Cookies en pixel tags
Wanneer je onze site gebruikt, verzamelt van der Klugt Bed & Interieur informatie, die mogelijk persoonsgegevens bevat, van je browser en slaat deze informatie op. Wij gebruiken verschillende methodes, zoals cookies en pixeltags, om deze informatie te verzamelen, en deze kunnen de volgende gegevens van jou bevatten:

  • IP-adres
  • unieke cookie identifier, cookiegegevens en informatie of je apparaat uitgerust is met software die toegang biedt tot bepaalde functies
  • de unieke ID en het type van je toestel
  • domein, browsertype en taal
  • besturingssysteem en systeeminstellingen
  • land en tijdzone
  • eerder bezochte websites
  • informatie over je interactie met onze site, zoals klikgedrag, aankopen en aangegeven voorkeuren
  • toegangstijden en verwijzende URL’s.

Derden kunnen eveneens informatie verzamelen via onze site door middel van cookies, plugins van derden en widgets. Deze derden verzamelen deze gegevens rechtstreeks van je internetbrowser en de verwerking van deze gegevens is onderworpen aan je eigen privacybeleid. Meer informatie over de identiteit van deze derden en hun privacybeleid is hier de Cookie Landingspagina te vinden.

Wij gebruiken cookies en pixeltags om het gebruik van de site door onze klanten te volgen en om inzicht te krijgen in de voorkeuren van onze klanten (zoals land- en taalkeuzes). Dit stelt ons in staat om diensten te leveren aan onze klanten en hun online-ervaring te verbeteren. Wij gebruiken ook cookies en pixeltags om geaggregeerde gegevens te verzamelen met betrekking tot het verkeer op en de interactie met de sites, zodat wij trends kunnen vaststellen en statistische gegevens kunnen verkrijgen om onze sites te verbeteren. In het algemeen zijn er drie categorieën cookies die op onze site gebruikt worden:

  • Functioneel: Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteit van de site en zijn daarom altijd ingeschakeld. Tot deze categorie behoren cookies die ervoor zorgen dat je wordt herinnerd wanneer je op onze site surft binnen één enkele sessie of, indien je dit wenst, van sessie tot sessie. Zij zorgen ervoor dat het winkelwagentje en het check-out proces mogelijk zijn en helpen bij beveiligingskwesties en bij het naleven van regelgeving.
  • Prestatie: Met behulp van deze cookies kunnen we de functionaliteit van onze site verbeteren door het gebruik ervan te volgen. In sommige gevallen zorgen deze cookies ervoor dat we je verzoek sneller kunnen verwerken en maken deze cookies het mogelijk voor ons om de door jou geselecteerde sitevoorkeuren te onthouden. Indien je deze cookies weigert, kan dit leiden tot minder gerichte aanbevelingen en een trage werking van de site.
  • Sociale media en advertenties: Sociale media cookies bieden je de mogelijkheid om verbinding te maken met je sociale netwerken en om content van onze sites via sociale media te delen. Advertentiecookies (van derden) verzamelen informatie die helpt om advertenties beter aan jouw interesses aan te passen, zowel binnen als buiten onze sites. In sommige gevallen houdt het gebruik van deze cookies de verwerking van je persoonsgegevens in. Indien je deze cookies weigert, krijg je mogelijk advertenties te zien die niet zo relevant zijn voor je, kun je mogelijk geen goede verbinding maken met Facebook, Twitter of andere sociale netwerken en/of kun je geen content delen via sociale media.

Je kunt jouw voorkeuren altijd wijzigen via de “Cookie-instellingen” onderaan elke pagina van onze site.

Voor een volledig en actueel overzicht van iedere derde die zich toegang verschaft tot jouw internetbrowser (via droomfabriek.com of op een andere wijze), raden wij je aan een daartoe bestemde web browser plugin te installeren. Je kunt er ook voor kiezen dat je computer je iedere keer wanneer een cookie wordt verzonden waarschuwt, of je kunt alle cookies uitschakelen. Je kunt dit doen via je browserinstellingen op elke browser en toestel dat je gebruikt. Iedere browser is enigszins anders, dus kijk in het Help-menu van je browser voor de juiste manier om je cookie-instellingen te wijzigen. Indien je cookies uitschakelt, kan het zijn dat je geen toegang hebt tot verschillende functies die onze site efficiënter maken en zullen bepaalde diensten niet goed functioneren.

Wijzigingen in ons privacybeleid
Zowel het toepasselijk recht als onze handelswijzen veranderen in de loop van de tijd. Indien wij beslissen om ons privacybeleid te herzien, zullen wij de wijzigingen op onze site posten. Als wij de manier waarop wij je persoonsgegevens verwerken wezenlijk wijzigen, zullen wij je hiervan van tevoren op de hoogte stellen, of voor zover wettelijk vereist jouw toestemming vragen alvorens dergelijke wijzigingen te implementeren. Wij raden je ten stelligste aan ons privacybeleid te lezen en op de hoogte te blijven van onze praktijken. Dit privacybeleid is voor het laatst gewijzigd in mei 2018.

Vragen en feedback
Wij verwelkomen al je vragen, opmerkingen en problemen met betrekking tot ons privacybeleid en onze privacypraktijken.
Indien je  feedback wenst te geven of indien je vragen of problemen hebt, of je rechten met betrekking tot je persoonsgegevens wilt uitoefenen, neem dan contact op met

de Droomfabriek
Hoge Rijndijk 278
2314 AL  LEIDEN
071-5898858
info@droomfabriek.com

Indien je contact met ons opneemt met een klacht over privacy zal de klacht worden beoordeeld met het doel het probleem tijdig en effectief op te lossen. Je hebt ook het recht een klacht in te dienen bij de betreffende toezichthoudende autoriteit van het land waar je woont. In Nederland is dat:

https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl

showroommodellen

Tot 50% korting

sale