In 1901 opende Bart van der Klugt de deuren van zijn behangerij/stoffeerderij. Vanuit de voorkamer van het huis van zijn moeder aan de Maresingel verkocht hij behang en gordijnen. Toen de ‘winkel’ te klein werd, verhuisde hij naar de Oude Singel, waar hij ook een werkplaatsje had. Vanaf 1907 bevindt de winkel zich op Haarlemmerstraat 258, en in 1939 werd deze uitgebreid naar Haarlemmerstraat 256. Vanaf de vestiging op de Haarlemmerstraat, werden er ook al bedden verkocht. Tijdens de oorlogsjaren werden er vooral verduisteringsgordijnen verkocht.

Jarenlang was de winkel gevestigd naast de Katholieke kerk Mon Père. In de jaren zestig werd de kerk omgebouwd tot zwembad ‘de Overdekte’. Vele Leidenaren weten nog hoe ze vroeger les kregen in de zwemkunst, waarna er aan de overkant een patatje werd gehaald bij ‘de drie vissers’. Van der Klugt ontwikkelde zich tot de slaapspecialist in de Leidse regio. De winkel stond bekend om het goede advies en jarenlange ouderwetse service.

Met de Droomfabriek op de Hoge Rijndijk richt van der Klugt zich sinds 2006 op de moderne consument en is de eenmanszaak uitgegroeid tot een gerenommeerd bedrijf. In de winkel wordt samengewerkt met fabrikanten van kwaliteitsbedden en -kasten. Kennis van het slaapproces en van innovatieve materialen is belangrijk gebleken en vormen de basis van het bedrijf. De toewijding en ervaring van de medewerkers staan borg voor een goede advisering voor de koop en service na de koop.

showroommodellen

Tot 50% korting

Sale