stapel matrassen

Welk matras is het beste voor mij? Deel 2: Comfort

De dag is gekomen dat je wakker wordt en denkt: ik heb echt een nieuw bed nodig! Omdat je eigenlijk wel weet dat je bed te oud is, omdat je niet lekker hebt geslapen of omdat je gewoon toe bent aan iets nieuws. Je googelt vol goede moed: ‘welk bed is het beste voor mij’ of ‘tips nieuw bed kopen’. Wát een informatie en wat spreken ze elkaar tegen. Veel merken, en allemaal vinden ze hun eigen bed het allerbeste, een Consumentenbond die een ander matras het beste test. Je vraagt het ook een keer aan je vrienden en familie: op welk bed lig jij en bevalt het? Iedereen ligt op een ander matras, ze hebben allemaal een mening en ook zij spreken elkaar tegen. Nu zie je door de bomen écht het bos niet meer….….Welk matras is voor mij het beste?

Maatwerk in bedden

Het belangrijkste om te weten is dat een goed bed maatwerk is. Rekening houdend met je lichaamsbouw, gewicht, slaaphouding en persoonlijke voorkeuren. Vorige keer heb ik verteld over de hardheid van een (pocketvering)matras, nu zal ik iets vertellen over het comfort van een matras.

Comfort

Het comfort van een matras wordt in grote mate bepaald door de bovenste lagen van de matras. Wil je liever óp je matras liggen, of lig je er liever ín? Hou je ervan als je matras aanvoelt als een wolkje, of lig je liever wat steviger? Dat is een persoonlijke voorkeur. Wanneer je op een matras gaat liggen, beoordeel je deze als ‘hard’ of ‘zacht’. Maar om voor jou persoonlijk een goed bed uit te zoeken, moet je aan de ene kant voelen of de ondersteuning goed is (zie mijn vorige blog) en aan de andere kant of je de mate van comfort goed vindt. Een simpel ‘hard’ of ‘zacht’ zegt dus eigenlijk niets. Comfort en ondersteuning zijn totaal verschillende dingen: er is geen verkeerd comfort en van veel of weinig comfort krijg je geen rugklachten. De wens voor de mate van comfort is persoonlijk, maar de ondersteuning moet bij je lichaam passen en dus altijd goed zijn.

Hou ik van veel of weinig comfort?

Vaak merk ik dat klanten zelf helemaal niet weten wat hun persoonlijke voorkeur is. Een matras kopen doe je nu eenmaal niet dagelijks en waarschijnlijk ligt de klant al enige tijd op hetzelfde matras. Om erachter te komen of je een prins(es) op de erwt bent of van lekker spartaans houdt, kun je het beste langsgaan bij een echte slaapspecialist. Ga eerst eens liggen op een bed met een matras (ja, inderdaad in jouw gewichtsklasse) met daarbovenop het meest luxe topmatras uit de winkel (bijvoorbeeld Talalay latex). Zo voelt comfort. Daarna ga je liggen op een Tempur Original Prima matras. Nu voel je goede ondersteuning, maar weinig comfort. Ik denk dat je – zodra je deze uitersten hebt gevoeld- precies begrijpt wat ik bedoel.

Ik hou van veel comfort, maar ik wil geen topmatras

Dat kan. Er zijn genoeg matrassen (zonder topmatras) met een hoog comfort. Dat is een kwestie van uitproberen. Het gebeurt ook nog wel eens dat je van een ander comfort houdt dan je partner. Ook dat is een kwestie van proberen, want je wilt het wel samen eens worden, natuurlijk! Het is dan juist belangrijk dat jullie samen naar de winkel gaan, zodat er een goede tussenweg gevonden kan worden. Voor de klant voelt dit in het begin vaak als een enorme uitdaging, maar wij vinden dat vaak erg meevallen. Maar wij weten natuurlijk ook waar we naar zoeken…..;-)

Welk matras is voor mij het beste?

Omdat elke lichaam anders is, kan niemand voorspellen op welk matras jij het lekkerst ligt. Daarom is het ook moeilijk om een advies te geven aan iemand die ik nooit heb gezien. Maar wat open deuren intrappen kan geen kwaad, dus toch maar een lijstje “comfort van matrassen”.

Voor diegene die van spartaans houden:

Auping Revive

Auping Inizio

Auping Adagio

Swissflex Sinfonie

Tempur Pro Plus matras – Firm

Tempur Pro Plus matras – Medium/Firm

Matrassen voor diegene die van veel comfort houden:

AVEK Ouro

Auping Elite

Tempur Pro Plus matras – Soft

Swissflex Versa 24 Geltex inside

Matrassen met topmatrassen voor diegenen die van nóg meer comfort houden:

AVEK Noflik met pockettopper of Talalay Natural Latex topper

Auping Prestige matras en Prestige Rich topmatras

Het belangrijkste is om naar een winkel te gaan waarin je vertrouwen hebt. Ga op een matras liggen, ontspan je en voel. Dat is en blijft de beste manier om een matras uit te kiezen. Bij de Droomfabriek staan we 7 dagen per week voor je klaar om je te helpen met het maken van de beste keuze, rekening houdend met lichaamsbouw en persoonlijke voorkeuren.

Deel dit bericht via:

Twitter
Facebook
LinkedIn

Gerelateerde blogs