auping somnox slaaprobot kussensloop lunax e00016513 5

De slaaprobot van Auping

Wie ontspannen is, slaapt beter. De Auping Somnox slaaprobot, ontwikkeld door robotica-ingenieurs en Auping, is ontwikkeld om iedereen te helpen slapen!

 

Onderzoek heeft aangetoond dat stress oorzaak nummer 1 is voor een slechte nachtrust. Deze slimme robot vermindert stress en maakt gebruik van een aantal bewezen ontspanningstechnieken om het lichaam op innovatieve wijze naar een ontspannen slaaptoestand te brengen. Zo val je niet alleen sneller in slaap, maar slaap je ook dieper en langer.

Een rustige ademhaling vermindert stress en brengt het lichaam in een staat van ontspanning. Het voelen van een extern ademhalingsritme beïnvloedt onbewust jouw eigen tempo. Hiervan maakt de Auping Somnox op innovatieve wijze gebruik. De robot simuleert namelijk een ademhalingsritme die geschikt is om bij in slaap te vallen. Wanneer je de Somnox vasthoudt, synchroniseert jouw ademhaling automatisch met die van de slaaprobot. De robot helpt zo om een meditatieve gemoedstoestand te bereiken, waardoor je sneller wegdroomt.

Door je ademhalingsritme te synchroniseren met die van de slaaprobot, bereik je een stabiel en langzamer ademritme. Deze diepe ademhaling is één van de beste manieren om stress in het lichaam te verminderen, omdat het een boodschap naar de hersenen stuurt met het signaal om het lichaam te ontspannen. Dit resulteert in een goede en lange nachtrust.

Een goede nachtrust zorgt ervoor dat je fris en uitgerust wakker wordt en vol energie aan de dag kunt beginnen. Met de robot slaapt je niet alleen langer, maar ook beter dankzij de diepe ademhalingstechnieken. En dat merk je elke ochtend weer.

Tot zover de theorie, maar wat doet deze robot nu écht? Wij hebben het voor je getest!

Bij het uitpakken van de doos komt er een beetje vormeloos iets tevoorschijn; een soort ‘blob’. Ik moet er een beetje van gniffelen. Het valt me op dat de robot best wel wat weegt. Eerst laad ik de blob op. Daarna zet ik hem aan. Er gaat een lichtje branden en ik vind het meteen echt een schattig ding. Het ademt: het buikje gaat heel rustig op en neer en ik kan me voorstellen dat dat ontspannend werkt.

Zonder het downloaden van de app kan ik het aanzetten en uitzetten, maar ook harder en zachter zetten. Met de app kan ik via mijn telefoon persoonlijke voorkeuren instellen: bijvoorbeeld hoe lang de robot moet ademen, welk geluid dat ik wil dat hij maakt, en ik zie dat ik ook zelf geluid of muziek kan uploaden. Ik zet de wekker vast voor de volgende ochtend.

Wanneer ik naar bed ga, pak ik de Somnox er gezellig bij. Ik snap nu waarom hij best wel zwaar is: nu ligt er ook écht iets naast me. De ronde vorm, de zachte stof aan de buitenkant, de rustgevende geluiden; ik vind het allemaal tot nu toe aangenaam. Op de gebruiksaanwijzing heb ik gezien dat je er op verschillende manieren mee kan slapen, maar als zijslaper vind ik het prettig om hem tegen mijn buik/borst te houden met mijn armen eromheen. Als ik hem aanzet gaat er een lampje branden en na een paar keer ademhalen gaat het lampje uit. Ik val als een roosje in slaap.

De volgende ochtend word ik gewekt door de robot op de afgesproken tijd. Hoewel ik geen slaapproblemen heb, vind ik het wel heel aangenaam om met deze knuffel te slapen. Ook kan ik me voorstellen dat deze robot heel prettig is bij een leesmomentje op de bank, maar ook bijvoorbeeld als je mediteert. Ik vind het een aanrader!

Nieuwsgierig naar de eerste slaaprobot ter wereld?

Ontdek wat de slaaprobot voor jou kan betekenen. We vertellen je graag meer over de Somnox  Ook hebben wij een Auping Somnox testrobot, waarmee je thuis kunt proberen wat de slaaprobot voor jou kan betekenen. Ben je al overtuigd en wil je de robot meteen bestellen? Dat kan hier.

Deel dit bericht via:

Twitter
Facebook
LinkedIn

Gerelateerde blogs

showroommodellen

Tot 50% korting

sale