juitgelicht

Nieuwe duurzame kussens en dekbedden van Auping

Om goed te kunnen slapen en uitgerust wakker te worden is een goed bed onontbeerlijk. Maar een bed bestaat uit meer dan alleen het matras: ook een passend kussen en dekbed zijn belangrijk. Passend ja, want goed is voor iedereen anders. Auping introduceert daarom een compleet nieuwe collectie bedtextiel, bestaande uit kussens en dekbedden, waarbij de nieuwe inzichten van Auping op het gebied van ergonomie, comfort én duurzaamheid ruimte krijgen. De collectie nieuwe duurzame kussens en dekbedden van Auping bestaat uit drie lijnen:

Auping Dew

Auping heeft zichzelf tot doel gesteld om in het jaar 2030 compleet circulair te zijn. Het Auping Dew bedtextiel is circulair en dus een grote, groene stap voorwaarts! De Auping Dew dekbedden en kussens zijn  100% circulair en gemaakt van kwalitatieve polyester vezels, die elke keer opnieuw tot nieuwe grondstof gemaakt kunnen worden, om elke keer opnieuw een mooi nieuw dekbed of kussen te worden. Het kussen is geschikt voor als je je kussen lekker op wil schudden en voelt wat steviger, warmer en zwaarder aan. Om de hoogte aan te passen kun je een beetje vulling er gemakkelijk uithalen. Het dekbed geeft een gevoel van geborgenheid; het valt letterlijk om je heen als een warme deken. Zowel het kussen als het dekbed is volledig gemaakt van hypoallergene materialen.

Auping Nest

Maar ook de serie Auping Nest is superduurzaam: deze bestaat namelijk uit een mix van 100% gerecycled ganzen- en eendendons. Door het innemen van gebruikte donzen kussens en dekbedden is er geen nieuw dons nodig om deze kussens en dekbedden te vullen. Na een zorgvuldig proces van selecteren, sorteren en reinigen is dit dons als nieuw. Het kussen is gemaakt om lekker op te schudden en in weg te zakken. Om de hoogte aan te passen kun je een beetje vulling er gemakkelijk uithalen. Het dekbed is een heerlijk licht donzig dekbed, dat licht en soepel om je heen valt. Het Nomite label garandeert dat de tijk van 100% biologisch katoen zo dicht gewoven is, dat er geen huisstofmijt doorheen kan.

Auping Cloud

Mocht je keuze vallen op een kussen of dekbed uit de serie Auping Cloud, ook dan kun je met een gerust geweten gaan slapen, want ook deze serie is duurzaam. De kussens hebben een kern van natuurlatex, dat altijd in vorm blijft en optimale ondersteuning biedt. Het kussen is er in vier verschillende hoogtes en ventileert als de beste. Het dekbed is gevuld met het allerlekkerste 100% Mazurische ganzendons, dat bekend staat om haar zachtheid, warmte en superventilerende eigenschappen. Het Nomite label garandeert dat de tijk van zacht 100% biologisch katoen zo dicht gewoven is, dat er geen huisstofmijt doorheen kan.

 

 Jouw bed, jouw kussen

Het moment dat je hoofd je kussen raakt, na een lange dag. Herken je dat gevoel? Heerlijk! Tenminste, als je een kussen hebt dat bij je past. Maar wat maakt een kussen ‘passend’? Een passend kussen is een kussen dat past bij jouw lichaam, persoonlijke voorkeuren en slaaphouding en zo samen met het matras de beste ondersteuning biedt. Welk type hoofdkussen van de nieuwe duurzame kussens en dekbedden van Auping het beste bij je past, wordt voor een groot deel bepaald door je slaaphouding:

 • Voor de zijslaper
  Wanneer je graag op je zij slaapt, wordt de ruimte tussen nek en matras opgevuld door het kussen. Wanneer je brede schouders hebt en een stevig matras, dan is die ruimte groter dan wanneer je smalle schouders hebt en een comfortabel matras. In de eerste situatie heb je een dikker kussen nodig dan in de tweede.
  Hou je ervan om je kussen lekker op te schudden? Kijk dan eens naar één van de Auping Nest kussens. Heb je ook een allergie voor huisstofmijt? De kussens in de serie Auping Dew zijn volledig gemaakt van hypoallergene materialen.
 • Voor de rugslaper
  Ook indien je vaak op je rug slaapt, is het belangrijk dat je nek goed wordt ondersteund om te voorkomen dat de wervelkolom in een knik komt te liggen. Een flexibel kussen dat genoeg ruimte voor je schouders biedt is aan te raden.
  Hou je van een vormvast en koel kussen? Kijk dan eens naar één van de Auping Cloud kussens. Heb je een allergie voor huisstofmijt? De kussens in de serie Auping Dew zijn volledig gemaakt van hypoallergene materialen.
 • Voor de buikslaper
  Ben je buikslaper? Buikslapen is echt af te raden, omdat zowel je nek als je onderrug de hele nacht onder spanning blijven staan.  Maar als je een echte buikslaper bent, is een dun kussen de beste oplossing.
  Bijvoorbeeld het laagste Auping Cloud kussen, of een Auping Nest kussen, waaruit een gedeelte van de vulling is gehaald, om het extra laag te maken.

                        

Auping Dew kussen                            Auping Nest kussen                             Auping Cloud kussen

 

Jouw bed, jouw dekbed

Auping Dekbed Dew voor/najaar‘s Avonds onder een warm, zacht en knisperend dekbed kruipen, wat is er lekkerder dan dat? Ben jij iemand die zich graag indraait in je dekbed, als een coconnetje? Of wil je een dekbed dat zo licht is dat het over je heen zweeft? Heb je het vaak koud in bed, of juist warm? Een goed dekbed is een passend dekbed en dat is een dekbed dat past bij jou. Welk type dekbed van de nieuwe duurzame kussens en dekbedden van Auping bij je past, wordt voor een groot deel bepaald door je persoonlijke voorkeuren:

 • Heb je het vaak warm?
  Kijk eens naar het dekbed Auping Nest. Dit dekbed is gevuld met een mix van 100% gerecycled ganzen- en eendendons, heerlijk licht en goed ventilerend. Wanneer je het écht warm hebt, is wellicht het zomerdekbed warm genoeg voor jou.
 • Heb je het vaak koud?
  Elk dekbed van de nieuwe duurzame kussens en dekbedden van Auping is te verkrijgen als 4-seizoenendekbed, en de allerwarmste variant is de Auping Cloud: Het dons in het dekbed uit de serie Auping Cloud komt van Mazurische ganzen uit Polen. Pools ganzendons wordt wereldwijd erkend vanwege de hoge kwaliteit. Het Poolse klimaat met warme zomers en ijzige winters dragen hieraan bij.
 • Hou je van een zwaar dekbed?
  Voor wie houdt van geborgenheid is het dekbed uit de serie Auping Dew heel geschikt: het geeft een heerlijk omsloten gevoel. Dit dekbed is 100% circulair en gemaakt van kwalitatieve polyester vezels, waardoor dit dekbed om je heen valt als een warme omhelzing.
 • Hou je van een licht dekbed?
  Voor wie houdt van een heerlijk licht donzen dekbed, dat zacht over je heen valt, is het Auping Cloud dekbed heel geschikt. Het dons in het dekbed uit de serie Auping Cloud komt van Mazurische ganzen uit Polen. Pools ganzendons wordt wereldwijd erkend vanwege de hoge kwaliteit. Het Poolse klimaat met warme zomers en ijzige winters dragen hieraan bij.
 • Ben je allergisch voor huisstofmijt?
  Alle dekbedden van de nieuwe duurzame kussens en dekbedden van Auping zijn geschikt wanneer je last heb van huisstofmijtallergie, maar het één is meer geschikt dan het ander: Auping Dew is extra geschikt voor mensen die last hebben van allergieën. Dit dekbed is volledig gemaakt van hypoallergene materialen. Door de zachte donsdichte buitenkant, gemaakt van 100% biologisch katoen, zijn Auping Nest en Auping Cloud ook geschikt gemaakt voor wie allergisch is voor huisstofmijt.

De nieuwe duurzame kussens en dekbedden van Auping

Nieuwsgierig geworden? Kom langs in de winkel om alle nieuwe duurzame kussens en dekbedden van Auping te kunnen voelen en proberen. Ook kun je binnenkort alle producten vinden in onze webwinkel.

 

Deel dit bericht via:

Twitter
Facebook
LinkedIn

Gerelateerde blogs

showroommodellen

Tot 50% korting

Sale