Noa Balanced oak blog

De nieuwe Auping Noa

Voor het eerst sinds 2012 introduceert Auping een nieuw ledikant: de Auping Noa. Je begrijpt: na 8 jaar waren we wel toe aan iets nieuws en we hebben er met smart naar uitgekeken! En we zijn niet teleurgesteld: want wat is de nieuwe Auping Noa een leuk bed!

Ontworpen door Eva Harlou

De nieuwe Auping Noa is ontworpen door de Deense architect en ontwerpster Eva Harlou. Zij is een BD: een Bekende Deen. Bij de meeste Denen is ze bekend, want ze presenteert al jaren televisieprogramma’s op de Deense televisie, die allemaal te maken hebben met architectuur en design. Maar ze is ook bekend omdat ze mooie producten ontwerpt, écht Scandinavisch design.

Ik wilde een bed ontwerpen dat zowel Auping als mijn Deense architectuur achtergrond vertegenwoordigt. De eenvoudige en functionele details op het frame, het hoofdbord en de poten geven het bed zijn kenmerkende uitstraling. Ik heb gewerkt aan een bed dat klassiek oogt, dat gemakkelijk in veel verschillende interieurs past en dat lang meegaat. Het ontwerp omarmt ons dagelijks leven en alle magische momenten die daarbij horen. Gekaderd in een mooi, functioneel en verantwoord ontwerp.

Je kan wel zien dat er met liefde en aandacht is gewerkt aan dit bed. Eva’s Scandinavische gevoel voor vorm, functionaliteit en schoonheid zie je er duidelijk in terug. Het hoofdbord is op een prachtige manier vormgegeven, zowel de opengewerkte als de dichte versie. De omranding is mooi afgerond en heeft een karakteristieke ‘wave’ bij het hoofd- en voeteneinde. De poten lopen taps toe en geven het bed een zwevend gevoel. Wij zien alleen maar zachte vormen die in balans zijn: supermooi!

Auping Noa Balanced Oak

De nieuwe Auping Noa is gemaakt van oersterk beukenhout met eikenfineer. De keuze voor hout is heel bewust. Dit natuurlijke materiaal past goed bij de vormen van het bed en is ook nog eens heel duurzaam. Beukenhout is namelijk supersterk en gaat erg lang mee. Voor de afwerking kun je kiezen uit 6 verschillende beitsen: Balanced oak, Midnight black oak, Soft white oak, Chocolate brown oak, Dark blue oak en Chalk grey oak. De beitsen passen natuurlijk perfect bij het natuurlijke karakter van het ledikant.

De nieuwe Auping Noa

Wat ik erg grappig vind aan de Noa is het houten wiel onder het hoofdeinde. Het lijkt misschien alsof de wielen er zitten voor de sier, maar ze hebben echt een functie: het verplaatsen van je bed kun je voortaan in je eentje. Gelukkig is het mechaniek verstopt aan de binnenkant, zodat het er nog steeds mooi uitziet.

Al met al vinden wij de nieuwe Auping Noa een goede aanvulling aan de collectie. Het luchtige ontwerp staat mooi in elke slaapkamer. Vast ook in jouw slaapkamer!

 

 

Deel dit bericht via:

Twitter
Facebook
LinkedIn

Gerelateerde blogs