Ontdek de nieuwe generatie matrassen

Nieuwe Auping matrassen

Misschien heb je het verhaal van 1,5 miljoen matrassen wel voorbij zien komen? Persoonlijk vind ik het altijd even schrikken: 1,5 miljoen matrassen! In Europa alleen al worden er elk jaar ongeveer 35 miljoen matrassen weggegooid. Veel matrassen worden verbrand of eindigen op de vuilstort. Bij Auping willen ze dat met de nieuwe Auping matrassen graag anders doen. Beter. Geen afval meer of verbranding van gebruikte matrassen, waarmee er allerlei waardevolle grondstoffen verdwijnen. Daarom ontwikkelden ze samen met Niaga® matrassen waarvan de materialen geschikt zijn voor hergebruik. Keer op keer kunnen de matrassen uit elkaar gehaald worden en de onderdelen op hetzelfde kwalitatief hoogwaardige niveau recyclen.

 

Auping streeft naar een volledig circulair productassortiment 2030. Als het gaat om circulariteit, leggen ze de lat hoog.

Volgens Auping is een product alleen circulair wanneer:

  • alle, maar dan ook ALLE onderdelen te recyclen zijn op hetzelfde hoogwaardige niveau.
  • er geen sprake is van downcycling, oftewel kwaliteitsverlies.
  • een product niet uiteindelijk alsnog in de prullenbak belandt, wat ook in het geval van upcycling alsnog het geval is.
  • er tijdens het productieproces geen niet-verwerkbaar afval ontstaat.

Hoewel ze er echt nog niet zijn, ze zijn enthousiast op weg. Op dit moment wordt namelijk de nieuwe generatie matrassen geïntroduceerd: naast de Evolve matras, die we al even verkopen, is er nu ook het Elysium matras én het Elite matras. Auping Evolve en Auping Elysium zijn 100% circulair. Auping Elite is 80% circulair. De comfortlaag van Vita Talalay Origins®, ongeveer 20% van het matras, is de meest duurzame latexsoort die er bestaat. Deze comfortlaag is niet circulair, maar wel heel goed recyclebaar. Door gebruik te maken van het innovatieve hechtsysteem Niaga® click-unclick adhesive, lukt het wel om het matras uit elkaar te halen en alle materialen te scheiden. Op die manier kunnen het staal en polyester uit het matras steeds opnieuw gebruikt worden. De natuurlatex kan gerecycled worden, bijvoorbeeld om een judomat van te maken.

Wij hebben de nieuwe Auping matrassen in de winkel liggen en wij zijn benieuwd wat jij ervan vindt!

 

Deel dit bericht via:

Twitter
Facebook
LinkedIn

Gerelateerde blogs

showroommodellen

Tot 50% korting

sale