De nieuwe Auping bedlinnen collectie

Binnenkort ligt de nieuwe collectie Auping bedlinnen in de winkel en dat vinden wij al tijd iets om naar uit te kijken. Voor de meeste mensen geldt 21 september als start voor de herfst, of het vallen van de blaadjes van de bomen. Maar voor ons is het de aankomst van de nieuwe bedlinnen collectie van Auping die ons vertelt dat de zomer definitief voorbij is!

We kijken er zo naar uit, omdat Auping als geen ander in onze branche weet wat de consument wil, enerzijds. Maar anderzijds kan een bedrijf als Auping ook de consument inspireren; de klant een beetje uit z’n comfort zone halen. Wij vinden dat leuk en gelukkig is dat dit jaar ook weer het geval. Deze herfst valt de nieuwe collectie Auping bedlinnen bijna samen met de introductie van de nieuwe kleuren van de Auping bedden, maar daarover later meer.

Auping bedlinnen is kleur

Wat ons altijd opvalt aan alle collecties Auping bedlinnen is het gebruik van kleur op de overtrekken. Er zitten áltijd een aantal designs in de collectie die er uit knállen. Maak kennis met dekbedovertrek Adventure, Hill Street, Pacific, North Pole en Chronicles:

De vierkante en ronde vormen waaruit dekbedovertrek Adventure is opgebouwd doen denken aan een blokkendoos. Zachte zandkleuren, blauwtinten, zwart en fris geel vormen een harmonieus geheel. Het overtrek en de kussenslopen hebben een effen zandkleurige achterzijde.

Dekbedovertrek Hill Street is opgebouwd uit onregelmatige strakke strepen in verschillende trendy kleuren. Het dessin is uitgevoerd in de kleuren blauw, grijs, groen, oker, zacht roze, rood en wit.

 

 

Door het bijzondere kleurgebruik in combinatie met de strakke horizontale strepen is dekbedovertrek Pacific helemaal van nu. Het dessin is opgebouwd uit verschillende koraaltinten tegen een witte achtergrond. Aan de onderkant van het overtrek zijn de banen licht van kleur, verder naar boven worden de banen steeds donkerder.

 

Dekbedovertrek North Pole is een hip overtrek. De bovenrand en de kussenslopen hebben een fijn grijs met geel ruitpatroon op een witte ondergrond. De onderzijde van het dekbedovertrek heeft een effen diep donkergroene kleur.

 

Dekbedovertrek Chronicles heeft een abstracte print van gekleurde blokken in warme tinten met daaroverheen een patroon van fijne kleine stippen. Het overtrek is dubbelzijdig te gebruiken. De voorzijde is uitgevoerd in oker, zand, rood, geel, groen, oranje en roze. De achterzijde is zacht roze met hetzelfde kleine stippenmotief. Dit dekbedovertrek is vast geinspireerd op de Flexa kleur van het jaar 2019: Spiced Honey.

 

 

Auping bedlinnen is geometrisch

Auping speelt ook al een tijdje met geometrische vormen en ook dit jaar komt dat een beetje terug in de nieuwe collectie Auping bedlinnen. Bijvoorbeeld in de designs Gryphon en Cooper:

Dekbedovertrek Gryphon is rijk gedessineerd met in elkaar overlopende structuren en grafische patronen. Dit effect wordt versterkt door het kleurverloop. Het dessin is uitgevoerd in de kleuren blauw, grijs, roze en rood.

 

Een verfijnd klassiek geometrisch patroon geeft dekbedovertrek Cooper een moderne touch. De onderliggende laag heeft een fraaie linnenstructuur in grijsblauw.

 

 

Auping bedlinnen is gradients

En het laatste dat in het oog springt zijn de kleuren die vervagen of in elkaar overlopen: de zogenaamde gradients.

De digitale print op dekbedovertrek Odyssey is opgebouwd uit hele fijne witte lijntjes op een linnenstructuur. De kleur verloopt van links naar rechts geleidelijk van zand naar blauw. Het overtrek en de kussenslopen hebben een effen blauw gekleurde achterzijde.

 

 

 

 

De digitale print op dekbedovertrek Twin Peaks is opgebouwd uit fijne witte verticale lijnen op een waterverf kleurverloop dat iets weg heeft van een berglandschap. De kleuren lopen van roze en lila naar rood en grijs. Het overtrek en de kussenslopen hebben een effen warm grijs gekleurde achterzijde met een paarse gloed.

 

Auping bedlinnen is basics

Geen enkele collectie is compleet zonder de obligate basics. Gelukkig zijn de basics van de collecties Auping bedlinnen altijd van een ander niveau, want deze overtrekken zijn misschien niet bijzonder van kleur, maar de weeftechniek, gebruikte materiaal of de uitstraling is dat dan weer wel.

Dekbedovertrek Pique is een stijlvol basic overtrek, gemaakt van koele katoen in een heel bijzondere weeftechniek. Hierdoor ontstaat een klein wafelpatroon. Het sloop is afgewerkt met een elegante dubbele Oxford rand. Het dessin is uitgevoerd in wit. Het dekbedovertrek is gemaakt van 100% katoen van hoge kwaliteit en heeft over de gehele breedte aan beide zijden een dubbele instopstrook. De totale lengte van het overtrek is 260 cm.

 

Dekbedovertrek Checkmate is een prachtig basic overtrek, gemaakt van superzachte katoen in een heel bijzondere weeftechniek. Dikkere zwarte draden vormen een fijn raster tegen een witte ondergrond. Het sloop is aan één zijde afgewerkt met een platte piping.

 

Elegante verticale strepen vormen de basis van dekbedovertrek Nigeria. Het sloop is aan één zijde afgewerkt met een platte piping. Het dessin is uitgevoerd in de kleuren wit, zwart en goud.

 

Onregelmatige blokjes in wit en zwart maken dekbedovertrek Phoenix heel eigentijds. Het dekbedovertrek is gemaakt van een zeer zachte flanel, 100% katoen,

 

 

 

En tot slot

Om de collecite áf te maken is er ook nog een sprei toegevoegd aan de nieuw collectie bedlinnen van Auping.

Auping bedlinnen Sprei Troy

Troy is een prachtige tweekleurige gebreide sprei in zacht roze met een okergele rand. Door de gele rand is de sprei niet zoet, zoals je zou verwachten van een soft pink sprei, maar juist pittig. Op deze foto is de sprei gecombineerd met dekbedovertrek Phoonix. Wij gaan hem straks in de winkel combineren met dekbedovertrek Gryphon. Maar in combinatie met dekbedovertek Chronicles zou deze sprei ook zomaar een toppertje kunnen zijn!