Nieuwe collectie Auping bedlinnen voorjaar 2019

Auping ontwerpt twee keer per jaar een nieuwe collectie bedlinnen, geïnspireerd op de laatste trends van de woon- en designbeurzen in Milaan en Keulen, toonaangevende interieurmerken en mode-labels. Maar ook relevante mode blogs, Pinterest, tijdschriften en lezingen van trendwatchers zijn bronnen van inspiratie. Omdat smaken verschillen, ontwikkelt Auping bedlinnen in 3 stijlen: klassiek, sfeervol en design.

Klassiek

Symmetrie en harmonie zijn sleutelwoorden, net als kwaliteit, afwerking en details. Rustige en harmonieuze kleuren en vormen die refereren aan de klassieke stijl maar met een eigentijdse signatuur.

   Auping Hopkins Blue

Sfeervol

Gezellig, warm en toegankelijk. Veel kleur, gemixte dessins, en een verzameling aan mooie spullen, vaak met emotionele waarde.

   Auping Voltage Sand

Design

En licht en ruimtelijk ingericht interieur. Meubels en accessoires zijn veelal van bekende ontwerpers of merken en alles is weloverwogen aangeschaft. Natuurlijke kleuren, of zwart en wit naast fellere accentkleuren.

Auping Fractal Multi  Auping Algebra Multi 

Auping bedlinnen en Better Cotton Initiative

De producent van de overtrekken van Auping heeft zich in 2016 aangesloten bij het Better Cotton Initiative (BCI). Het Better Cotton Initiative (BCI) is een samenwerkingsverband tussen ontwikkelingsorganisaties (zoals Solidaridad), milieuorganisaties (zoals het WWF) en het bedrijfsleven. Het richt zich op het verduurzamen van de katoenteelt.

BCI stelt eisen aan milieuvriendelijkere productie en waardig werk. Daarbij maakt ze onderscheid tussen kleine boeren en middelgrote en grote plantages. BCI schrijft geen specifieke methodes of technologieën voor, maar laat boeren/plantages zelf kiezen welke manier van duurzaam telen het beste bij hen past. De focus ligt op continue verbetering. Een belangrijk verschil met biologische katoen is dat BCI het gebruik van genetisch gemanipuleerde zaden (GMO) en van bestrijdingsmiddelen toestaat.

Er zijn richtlijnen voor:

  • Minimaliseren van gebruik van bestrijdingsmiddelen
  • Efficiënt watergebruik (geen eisen aan verbod op teelt in waterschaarse regio’s)
  • Aandacht voor bodemgezondheid
  • Bescherming van natuurlijke leefomgeving
  • Zorg en aandacht voor kwaliteit van de vezels
  • Waardig werk (zoals geen kinderarbeid, dwangarbeid, recht om in vakbond te verenigen, eisen aan werktijden, minimumloon, gezonden en veilige werkomstandigheden)
  • Het keurmerk stelt alleen eisen aan de productie van katoen. Er zijn geen eisen aan de fabrieken die de katoen verwerken tot stof en aan de naaiateliers.