Loof

Loof staat voor werken met hout, voor eerlijke materialen met een natuurlijke afwerking en een serene geometrie, voor kwaliteit en voor tijdloze ontwerpen die je door de jaren heen zult blijven koesteren. Loof staat voor contact, voor elkaar inspireren en voor ontplooiing. Zoals boombladeren (loof dus) zich ontvouwen en gezamenlijk een geheel vormen.

Kwaliteit. Oog voor detail. Dat is al drie generaties de simpele maar sterke basis van Loof. Door Jan van Zandvoort begonnen als meubelfabriek in het Gelderse Boven-Leeuwen. Bij het ontwerpen en maken van houten bedden putten kleinzoon Ward en zijn team nog dagelijks inspiratie uit het oude vakmanschap. Boven-Leeuwen, het land van Maas en Waal, 1946. Vol positieve energie start Jan van Zandvoort samen met twee partners een kleine meubelfabriek in zijn woonplaats. Specialiteit: houten bedden. Het gaat goed en zijn zoon Ton bouwt het familiebedrijf uit en bouwt een nieuwe fabriek in het naast gelegen Druten. Zelfs tot over de grens zijn de bedden gewild. Onder de naam Treco – wat staat voor trend & comfort – bloeit de firma als maker van moderne meubels voor de slaapkamer. In 2008 treedt Ward van Zandvoort in de voetsporen van zijn vader en grootvader. Eerst onder de naam Trecompany en sinds 2016 als Loof, een inspirerende naam die recht doet aan de kern van de zaak: hout. Berken en massief eiken en beuken gewonnen uit duurzaam beheerde Europese bossen. Dit is de hoogwaardige basis voor elk bed.

Loof staat voor duurzaam en puur

De ledikanten van deze fabrikant hebben een pure uitstraling en tillen het comfort in de slaapkamer naar een hoger plan. Het gebruik van houtsoorten en een ronde, zachte vormentaal maakt de stijl van de ledikanten modern en tijdloos. De ledikanten zijn gemaakt van natuurlijke materialen met het oog op morgen. Duurzaamheid staat hoog in het vaandel en de esthetiek draagt daaraan bij. Wat gracieus verjaart wordt mooier door de tijd heen. De ledikanten zijn ontwikkeld als ‘universeel’ product, dit betekent dat de bedombouw te combineren is met alle slaapsystemen die in de Droomfabriek worden aangeboden.

Het ledikant Loof Basket  heeft door zijn schuine pootjes en minimalistisch design een Scandinavische uitstraling. Het bed leent zich perfect voor het creëren van een serene en kalme slaapkamer. In alle rust wakker worden in een warme sfeer. De belijning van het hoofdbord geeft het bed een speelse en bijzondere uitstraling.

Het ledikant Loof Frame is ontwikkeld in samenwerking met stylistenduo April and May en Amsterdams lifestyle merk Marie-Stella-Maris. Dit is het bed waar vorm en functie bij elkaar komen: een schapje op het hoofdbord geeft ruimte voor een glas water, geurkaars of bijvoorbeeld uw horloge en juwelen.

Loof Frame ledikant

Het Loof Pure ledikant is mooi door zijn eenvoud. Door het integreren van ombouw en poot ontstaat een unieke look die tevens een perfect basis vormt voor het creëren van een eigen sfeer. Het bed past moeiteloos in een moderne en minimalistische slaapkamer, maar komt ook goed tot zijn recht in een stoere en meer industriële inrichting. De Loof Pure heeft een hoofdbord.

Loof Pure eiken fineer Loof Pure eiken fineer Loof Pure eiken fineer

Loof heeft naast ledikanten ook nog andere houten meubelen. Allemaal even mooi.

Loof Tripod met lade

Loof produceert binnen Nederland en maakt zoveel mogelijk gebruik van lokale materialen. Zo vormen Europees massief eikenhout en gelaagd berken/ multiplex de basis voor de meubels. Ze richt zich met haar producten op de consument die eisen stelt aan een kwalitatief zeer hoogstaand product. Er is niet alleen gelet op design maar ook op praktische zaken als een eenvoudige montage.

 

showroommodellen

Tot 50% korting

sale