Formesse

Het begon met werkkleding. Daarmee legde de overgrootvader de basis voor het familiebedrijf in het Zwarte Woud. In 1947 heeft de dochter samen met haar man de huidige onderneming Formesse opgericht, om beddengoed en andere “bruidsschat” textielproducten te maken. In de jaren 70 nam de derde generatie het bedrijf over. Tot op dat moment werden er voornamelijk hoeslakens van geweven materiaal of niet perfect passende hoeslakens gemaakt van 100% katoen. Formesse was in die tijd één van de eersten die gebruik maakte van hoeslakens met elastan en heeft daarmee een grote invloed op de huidige markt. Midden jaren 80 werd het perfecte elastische hoeslaken te ontwikkeld voor de waterbedden die toen nieuwe op de markt waren. Voor deze veeleisende, beweeglijke en ook meestal hogere matrassen zocht Formesse een oplossing. En dat werd de Bella Donna Jersey.

Formesse Bella Donna

Voor velen is het merk “Bella Donna” een begrip met de mysterieuze schone op de verpakking. Ze siert nog steeds de achterkant van de verpakking: hoewel het beeld van de ‘mooie dame’ eruit ziet zoals het was in de jaren 1920, dateert het uit de vroege jaren 90. Maar echte schoonheid is tijdloos. Net als kwaliteit trouwens.

Bella Donna hoeslaken kleurkaart Bella Donna hoeslaken

Kwaliteit begint bij de grondstof. Voor de Bella Donna wordt uitsluitend hoogwaardige makokatoen gebruikt. Door de toevoeging van Aloe Vera en zijdeproteïnen is de Bella Donna verworden tot de majesteit onder de hoeslakens. Kwaliteit betekent ook duurzaamheid. Door de langstapeligheid van de garens is pilling niet meer aan de orde en het moderne kleurproces zorgt voor fantastische kleurechtheid in elk Bella Donna hoeslaken. Aansluitend betekent kwaliteit ook een perfectte pasvorm. De innovatieve hoekschnitt, de speciale elastiekrand en de hoogwaardige confectie zorgen er voor dat een Bella Donna past om elk matras, alsof het ervoor gemaakt is. Heb je een topmatras? Of een waterbed? Geen probleem, ook daaraan heeft Formesse gedacht.

showroommodellen

Tot 50% korting

sale