Emperior Silk

Emperior Silk is onze vaste leverancier van zijde bedlinnen. Volgens kenners is het slapen tussen en op zijde een ware sensatie. Door de soepelheid in combinatie met het lage gewicht en de mate van temperatuurregulatie is zijde een uitstekend materiaal om dekbedden en kussens van te maken. Zijde is temperatuurregulerend, isolerend, vochtregulerend, sterk, licht van gewicht, soepel, hypoallergeen, antibacterieel, een natuurproduct én zijde heeft een mooie natuurlijke glans. Al deze geweldige eigenschappen vind je terug in het bedlinnen van Emperior Silk. Maar durf jij zoveel luxe aan?

Emperior Silk zijden kussens

Altijd al de luxe van echte zijde willen ervaren? Zijde heeft een hoog vochtopnemend vermogen en geeft het vocht ook zeer snel weer af. Ook worden temperatuurverschillen van het lichaam uitstekend opgevangen. Voeg hieraan toe de soepelheid en de sensatie van het slapen op een zijde kussen is een feit. De kussens van Emperior Silk zijn onweerstaanbaar.
Emperior Silk Majeur Emperior Silk kussen Muze Emperior Silk Majeur

Emperior Silk zijden dekbedden

Volgens kenners is het slapen onder zijde een ware sensatie. Door de soepelheid in combinatie met het lage gewicht en de mate van temperatuurregulatie is zijde een uitstekend materiaal om dekbedden van te maken. Zijde is temperatuurregulerend, isolerend, vochtregulerend, sterk, licht van gewicht, soepel, hypoallergeen, antibacterieel, een natuurproduct én zijde heeft een mooie natuurlijke glans.

Emperior Silk zijden dekbed Dolce

Volgens de Chinese overlevering is zijde ontdekt in 2640 voor Christus door de vrouw van de derde Keizer van China Huang Di. Het verhaal gaat dat ze thee dronk onder een moerbeiboom in de paleistuin, toen er een cocon van de zijderups in haar thee viel. Zij en haar bedienden waren verbaasd toen ze zagen dat de cocon ontrafelde en dat daarbij een lange dunne draad vrijkwam. Ze was zo overweldigd door de schoonheid en kracht van de draad, dat ze duizend cocons verzamelde en er een gewaad voor de keizer van liet maken.

Zijde geldt al ruim 4500 jaar als het ultieme luxeproduct. Van oorsprong mocht alleen de keizer zijde dragen, later kregen leden van het hooggerechtshof ook het privilege om het te dragen. De productietechnieken werden echter verbeterd en daardoor werd zijde meer en meer gebruikt. De handel in zijde naar het westen kwam pas in de tweede eeuw na christus op gang toen de hedendaagse zijderoute in gebruik genomen werd.

Dankzij deze geschiedenis kunnen wij nu genieten van dekbedden en kussens van heerlijke, luxe zuivere zijde.

Om de zijde van de cocon te krijgen voor de dekbedden van Emperior Silk, worden de cocons in warm water geweekt. Hierdoor lost het bindmiddel tussen de zijdedraden op en is het mogelijk om de draden van de cocon af te rollen. Op één cocon zit ongeveer 3000 m zijde draad en de draden kunnen een lengte bereiken van wel 900 meter. Deze hele lange zijdedraad heet haspelzijde. Haspelzijde heeft de mooiste glans en is zeer regelmatig van structuur. Daarnaast levert de cocon nog een 2000 meter chappezijde. Deze zijde heeft kortere draden. De resten van de chappezijde heten boerettezijde deze zijde heeft helemaal geen glans meer.

showroommodellen

Tot 50% korting

sale