Caccaro woonkamerkast

Caccaro kasten: de vrijheid van ontwerpen

Afgelopen zomer hebben wij de keus gemaakt om met het Italiaanse merk Caccaro samen te gaan werken. Heel erg onder de indruk waren we van de mogelijkheden die het Caccaro kasten programma biedt. Voor het eerst wordt er niet eerst een scheiding gemaakt tussen functie, bijvoorbeeld tussen garderobekasten en woonkamerkasten, maar gaat de fabrikant uit van één systeem, waarin alle functies samengebracht kunnen worden. Op deze manier wordt de combinatie van functies ook gemakkelijk en -misschien nog wel belangrijker- heel erg mooi!

Bij ons in de winkel in Leiden staan de Caccaro kasten vlak bij de ingang: links een coplanare schuifdeurkast met een verlichte  ‘verander-diepte-module’. Rechts een prachtige push-to-open draaideurkast met twee verlichte nissen. In combinatie met de bedden ervoor is het een entree van formaat. Maar waarom word ik zo blij van deze kasten? Wat kan dit systeem dat een ander systeem niet kan?

Caccaro garderobekasten

Caccaro kledingkasten   Caccaro Core garderobekasten  Caccaro Core en Cabina combinatie

Caccaro garderobekasten kunnen worden uitgevoerd met draaideuren, schuifdeuren én vouwdeuren. Heb je een kast nodig met een hoek? Twee hoeken? Geen probleem. Is de muur naast dat raampje minder dan 60 cm? Met een ‘verander-diepte-module’ is dit gemakkelijk en heel mooi op te lossen. Wil je links, rechts en boven het bed opbergruimte? Of een bureau integreren in de garderobekast?  Wil je een televisiemodule in je garderobekast? Of een verlichte nis? Een boekenkast dwars op je garderobekast? Geen enkel probleem! Verder heeft Caccaro kasten een uitgebreide collectie accessoires beschikbaar om jouw droomkast volledig aan jouw wensen te laten voldoen. Werkelijk alles wat wij kunnen bedenken is te maken in dit systeem.

Caccaro woonkamerkasten

Caccaro Core woonkamerkast met televisiemodule  Caccaro Roomy woonkamerkast hoog  Caccaro woonkamerkast Roomy met hoek

Caccaro woonkamerkasten kunnen ook worden uitgevoerd met allerlei deuren. Wilt je een open kast of een gesloten kast? Of wellicht een mix van open en dicht?  Of een verlichte nis? Of een boekenkast dwars op je televisiekast? Een werkplek in de woonkamer, of een kastenwand met een doorgang? Geen enkel probleem! Wil je een televisie module integreren in je boekenkast? Deze fabrikant heeft goed nagedacht over alles wat met multimedia te maken heeft. Verder heeft Caccaro kasten een uitgebreide collectie accessoires beschikbaar om jouw droomkast volledig aan jouw wensen te laten voldoen.

De mogelijkheden van Caccaro kasten

Caccaro kasten worden opgebouwd uit delen: modules. Om het overzichtelijk te maken zijn de modules ingedeeld in hun eigen hoofdstuk.

Caccaro Core
Caccaro kasten van Core modules
De Caccaro Core modules zijn modules met deuren die de hele module bedekken. Dit kunnen draai-, vouw- en schuifdeuren zijn. De modules hebben breedtes vanaf 22,5 cm. De Core modules kunnen met alle andere modules worden gecombineerd, voor de perfecte opbergkast. Onze schuifdeurkast is opgebouwd uit twee Core modules: een schuifdeurkast én een verander-diepte-module met draaideur. Op de foto zie je een brede kast met vouwdeuren, die links en rechts word aangevuld door een module met draaideur.

Caccaro Grid
Caccaro kasten van Core en Grid modulesDe Caccaro Grid modules hebben juist géén front die de hele module bedekt. Er kan gekozen worden voor een combinatie van deur(en) en lade(n), maar ook voor twee deuren en een nis ertussen. Of bijvoorbeeld een klep, erboven een televisiegedeelte en daarboven nog een set deuren. Hiernaast op de foto zie je twee Grid modules – met verlichte nis – gecombineerd met drie Core modules.

 

Caccaro Grafik
Caccaro kasten met Grafik en Core modulesDe Caccaro Grafik modules hebben een set draaideuren die niet even breed zijn, maar een smalle en een brede. De smalle deur kan ook weggelaten worden, waardoor er een open kastgedeelte ontstaat: perfect voor boeken, accessoires of je favoriete kledingstukken. Bij de schuifdeurkasten -die standaard onder de deuren een set frontladen hebben -komt dit ook terug: een set laden bestaat uit een lage lade en een hoge lade. Het grafische effect dat ontstaat kan vergroot worden door te werken met meerdere kleuren.

Caccaro Roomy
Caccaro kasten met Core en Roomy modulesDe Caccaro Roomy modules zijn wat bredere modules met een aparte functie. Zo is er bijvoorbeeld een televisiemodule,  een boekenmodule, een vitrinemodule en zelfs een openhaardmodule. Op de foto zie je een combinatie van de bureaumodule en de boekenkastmodule. Ook is er een eindmodule, waarmee je de kastenwand op een vriendelijke manier kunt laten eindigen.

 

Caccaro Camerino
Caccaro Camerino Caccaro Camerino is eigenlijk een complete inloopkast. Van buiten helemaal netjes afgewerkt in de gekozen materialen en kleuren. Van binnen ruimte voor kleding, servies of een verzameling. Alles netjes opgeborgen en binnen handbereik. Dit lijkt mij ideaal om middenin een grote ruimte te zetten. Tegen de mooi afgewerkte achterkant zetten we het bed, waardoor een slaapkamer en een kleedkamer gecreëerd worden.

 

Caccaro Cabina
Caccaro CabinaCaccaro Cabina is de oplossing voor alles wat gezien mag worden. Dit systeem heeft geen deuren, maar wel voor alle opbergvragen een antwoord. Het systeem wordt opgebouwd op de bodemplaat, met een achterwand en een aluminium staander. Hieraan worden de planken bevestigd. Het systeem kan putten uit dezelfde mooie accessoires als de andere onderdelen van Caccaro. De combinatie van Core modules -met glazen deuren- en Cabina modules geeft allure aan elke dressing.

Voor de uitvoering kun je kiezen voor melamine, gefineerd, mat of hoogglans gelakt of voor glas in allerlei kleuren en uitvoeringen. Bijzonder zijn de glazen deuren die voor een groot gedeelte het verkleuren van kleding door zonlicht tegengaan. Een combinatie van materialen is ook een mogelijkheid en geeft vaak een eigentijdse en luxe uitstraling!

Caccaro kasten werkt met modulaire maten die per module tegen een kleine meerprijs op maat gemaakt kunnen worden. Hierdoor zijn de Caccaro kasten in iedere gewenste hoogte-, breedte- en dieptemaat verkrijgbaar. De kasten kunnen op maat gemaakt worden voor een schuin plafond en ook een (gedeeltelijk) verlaagd plafond is geen enkel probleem voor dit systeem.


Had je aan het begin van deze blog gelezen dat wij in de winkel een kast hebben staan met coplanare schuifdeuren? Dat is ook echt een mooie oplossing van Caccaro. Bij deze schuifdeurkast staan de deuren, wanneer ze gesloten zijn- naast elkaar. Wanneer je de kast wilt openen, komt één deur eerst naar voor en daarna opzij. Wanneer de deuren gesloten zijn, ziet de kast er bijzonder strak uit.

Nieuwsgierig geworden? Kom langs voor een gratis deskundig en persoonlijk advies en laat de Caccaro kasten van jouw dromen samenstellen door één van onze adviseurs. Omdat dit meestal een proces is wat even duurt, doen wij dit het liefst op afspraak. Maar ook zonder afspraak kun je terecht, want de kasten in de winkel zijn natuurlijk altijd te bewonderen. Neem alvast de afmetingen mee van de ruimte en laat je verrassen door de oplossingen van Caccaro.

Deel dit bericht via:

Twitter
Facebook
LinkedIn

Gerelateerde blogs